MAATWERKADVIEZEN
Het besef dat wij de wereld in bruikleen hebben van onze kinderen, betekent dat wij de wereld beter moeten achterlaten dan toen wij geboren werden. Vooruitgang zit niet alleen in meer welvaart, maar met name in een duurzamere wereld.
De bestaande woningvoorraad bestaat voor circa 60% uit woningen voor 1970; deze woningen zijn over het algemeen slecht geïsoleerd. Hier ligt een enorme opgave!!
Betere isolatie betekent lagere energielasten; een beter comfort en een hogere verkoopwaarde van uw woning. Om u inzicht te verschaffen in welke maatregelen u het beste kunt nemen, heeft u een maatwerkadvies nodig.
Wat is een maatwerkadvies?
Een maatwerkadvies is een energieprestatie advies voor eigenaren van bestaande woningen waarin concrete energiebesparingsmogelijkheden gegeven worden.
De adviseur komt bij u thuis en kijkt naar de isolatie van vloeren, ramen, muren en dak èn naar de installaties voor verwarming, ventilatie en warm water. Een maatwerkadvies is een uitgebreid energieadvies dat aansluit op de gezinssituatie. Dit advies houdt rekening met maatregelen die in uw specifieke situatie effectief zijn. Het advies bekijkt of combinaties van maatregelen elkaar niet in de weg staan, kijkt naar bouwfysische factoren als vocht en binnenluchtkwaliteit. De adviseur zet op een rij waar u energie kunt besparen, hoeveel u daarvoor moet investeren en op welke termijn u de investering kunt terugverdienen.
Een maatwerkadvies plus:
bij voorkeur in combinatie met een (interne) verbouwing
Dit bestaat uit het bovenstaande advies gecombineerd met een bouwkundig, ergonomisch en architectonisch advies.
is uw woning nog wel logisch ingedeeld ?
wilt u openslaande deuren naar het terras ?
of een open keuken ?
of een grotere badkamer ?
of een slaapkamer op de begane-grond ?
of een serre ?
of een zolder gaan gebruiken ?
dakvensters plaatsen ?
of een face-lift van de buitenkant van de woning ?
of een ander advies ?
de architect kijkt samen met u naar de mogelijkheden en adviseert u hierin.
Tevens ben ik aangesloten bij:
EBS is een coöperatie van lokale ondernemers die gezamenlijk het verduurzamen en terugbrengen van het Co2 gehalte in bestaande woningen wil gaan uitvoeren. Zij gaan dit doen door het aanbieden van een volledig concept bestaande uit: maatwerkadvies, uitvoering tot financieringsplan via één loket. zie: www.energiebesparingsneek.nl
Hiermee speelt Energie Besparing Sneek in op het initiatief van de Gemeente Sûdwest Fryslân om de wijken in Sneek en omgeving te verduurzamen. Het streven is hierbij om minimaal 45% Co2 reductie te behalen. Zij gaan dit doen onder de naam Energiesprong Sneek. zie: www.energiesprongsneek.nl

Daarnaast ben ik Meer Met Minder aanbieder en kan ik subsidies voor u reserveren.
zie: www.meermetminder.nl